CÉLINE JANSSEN

13th sep 2019

“Opera is hip, grappig, sexy en ontroerend. In iedereen schuilt een opera-fan”.  Sopraan Céline Jansen (1994) wil opera dichter bij het publiek brengen en ook jongeren enthousiasmeren. Ze heeft een eigen Youtube-kanaal.

Als theatermaker ontwikkelde Céline een eigen voorstelling getiteld “Opera voor Dummies”. Hiermee laat ze op een ludieke, luchtige manier zien hoe geweldig en eigentijds opera eigenlijk is.

Céline Janssen woonde gedurende haar jeugd in Apeldoorn en na een jaar Rechtsgeleerdheid ontdekt ze dat muziek en theater toch echt haar grootste passie zijn. Ze maakt de overstap en is onlangs (cum laude) afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium Tilburg, toegespitst op het klassieke repertoire voor de opleiding Muziektheater Klassiek.

Ze zingt als soliste bij verschillende orkesten. Ze werkte o.a. met Claudia de Breij, Ellen ten Damme, Paul de Leeuw, Ilse Warringa en Ernst Daniël Smid. Ook is ze aangesloten bij het MMT-Orkest. Afgelopen jaar ging ze als soliste mee op concerttour door China. Hier stond ze in de 5 grote theaters o.a. het Shanghai Grand Theatre.

Afgelopen zomer speelde ze de hoofdrol in de kinderopera “Zomeropera Alden Biesen”, onder leiding van de Vlaamse regisseur Frank van Laecke.

EVA ABEN

20th jun 2018

Eva Aben (1975) verhuisde op elf jarige leeftijd met haar familie naar Engeland. Nadat een leraar aan de Europese school haar adviseerde zoveel mogelijk tv te kijken om de Angelsaksische taal zo rap mogelijk onder de knie te krijgen, heeft ze alle afleveringen van Fawlty Towers net zo lang bekeken totdat ze elke grap begreep. Dit is dan ook de bron waaruit haar liefde voor tv en film zich ontwikkelde.

In 1993 verhuisde ze terug naar Nederland om aan een studie Culturele Antropologie te beginnen. Het werd een kort zijspoor. Een praktijkgerichte cursus camera-regie aan de media academie in Hilversum lag haar veel beter. Wat volgde waren twaalf jaren als regie-assistent bij series in alle genres, zoals onder andere Westenwind, Meiden van de Wit, Voetbalvrouwen en Flikken Maastricht.

In 2010 volgde zij twee script editors cursussen, voor beginners en gevorderden, bij de BBC in London. Twee jaar later bewerkte zij als scenarist moppen voor drie seizoenen Komt een Man bij de Dokter. Inmiddels heeft ze als script editor en scenarist niet alleen aan grote series gewerkt,  zoals Heer & Meester, Celblok H en het komische kijkcijferkanon De Luizenmoeder, maar ook aan tal van kinderseries, zoals Het Verborgen Eiland, Het Geheim van Eyck en Verborgen Verhalen.

EDDA BARENDS

13th jul 2017

Edda Barends is een Nederlandse actrice die inmiddels al 50 jaar te zien is in het theater, in films en op televisie. Na haar HBS opleiding heeft ze met goed gevolg de Toneelschool in Amsterdam doorlopen. Vervolgens heeft ze met verschillende toneelgezelschappen, o.a. Haagsche Comedie en De Nieuwe Komedie, zeer uitgebreide lijst voorstellingen gespeeld.

Recent was ze op televisie nog te zien in Celblok H en Dr. Tinus. In de zomer van 2017 stond ze samen met Jan Rot op De Parade met de voorstelling U Bent Mijn Moeder.

Foto: Randy Fokke

 

SOUNDOS EL AHMADI

15th sep 2016

Soundos El Ahmadi (1981) zet haar eerste stappen op het podium op vijftienjarige leeftijd bij de jongerentheatergroep Artisjok/ Nultwintig. Na het atheneum start ze een studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, maar al snel komt ze tot het besef dat haar hart bij de praktijk ligt en niet bij de theorie. Ze valt direct op met een indrukwekkende bijrol in de film Shouf Shouf Habibi, waarna ze zonder enige ervaring de finale haalt van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Er volgen nog enkele rollen in films en ze treedt toe tot Comedytrain, waar ze tot op de dag van vandaag regelmatig te vinden is als cabaretier. Inmiddels speelt ze haar vierde solovoorstelling (Niets Te Verliezen).

Op televisie is ze te zien als comedian en presentator; onder andere in Echt Waar!?, Thank You For The Music, Comedy Central Roasts, The Roast of Giel Beelen en Ruben en de Idioten. Ze was finalist in zowel Wie Is De Mol als in Expeditie Robinson. In het najaar van 2016 was ze enkele weken te zien als huiscomedian bij De Wereld Draait Door.

Soundos is de eerste Nederlandse vrouwelijke comedian met een eigen Netflix Special.

De speellijst van haar huidige voorstelling Niets Te Verliezen is hier te vinden.

Foto’s door Anne van Zantwijk

 

ANOUK MAAS

12th jul 2016

Anouk volgde de vooropleiding van de dansacademie (Tilburg), studeerde af aan de Fontys Dansacademie afdeling Musicaltheater en kreeg lessen op Broadway Dance Centre (New York) en Arts Education school (Chiswick, UK). Anouk begon haar carrière als Annie in de gelijknamige musical. Na haar opleiding speelde Anouk veelal in Duitsland, o.a. in de musical We Will Rock YouSaturday Night Fever  en Fame.

In 2006 keerde ze terug naar Nederland en was ze te zien in de musical Cats, Evita, Hairspray en als Liesl in The Sound of Music. Vervolgens was ze te zien in de rol van Anne Dindon in La Cage Aux Folles (2010), als Ellen in Miss Saigon (2011) en als Fiona in Shrek de Musical (2012). In 2013 stond ze naast Jim Bakkum in de musical Flashdance als Alex om daarna opnieuw te spelen in The Sound of Music, maar dan in de rol van Maria. 

In 2015 en 2016 speelde ze Belle in Beauty & The Beast. In 2009 won Anouk de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Aanstormend Talent. In 2014 kreeg Anouk voor de rol van Alex in de musical Flashdance een nominatie voor een John Kraaijkamp Musical Award in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol in een grote productie. Tot mei 2017 tourde ze door Nederland met de musical HAIR.

Anouk was van 2014 t/m 2017 één van de vaste presentatoren van Nickelodeon. Ze deed in 2014 mee aan Expeditie Robinson. Anouk was op televisie verder te zien in onder andere Moeder, Ik wil bij de Revue en De Beste Zangers van Nederland (2015). Ze speelde ook rollen in films als Verliefd op CubaOnze Jongens, Rauwkots (nominatie voor beste actrice 48hour film) en De Ideale Man. Ze leent haar stem regelmatig aan tekenfilms voor onder andere Disney XD, Nickelodeon, AvroTros, en KRO-NCRV.

In 2018 en 2019 was ze dagelijks te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden als Zoe Xander.

Vanaf oktober 2019 tourt ze langs de theaters met Mijn Man Begrijpt Me Niet.

TOPRAK YALCINER

30th mrt 2016

Toprak Yalçıner wordt op 21 juni 1987 geboren te Karaman, Turkije maar groeit op in Amsterdam.

Toprak komt uit een acteursfamilie, zowel vader als moeder heeft gespeeld, dus dat het acteursbloed ook in haar aderen zou gaan stromen was een kwestie van tijd.

In 1995 krijgt Yalçıner op 8-jarige leeftijd haar eerste rol in de film Stampot Cowboy. Zeven jaar later vertolkt ze de rol van Yemna Dormusoğlu in de tv-serie Hartslag.

Landelijke bekendheid krijgt Toprak in 2012 als zij uitgekozen wordt voor een rol in Goede Tijden Slechte Tijden. Na 2 jaar met veel plezier de rol van Nuran Baydar vertolkt te hebben, verlaat Yalçiner Goede tijden om het theater in te gaan met de komedie Kapsalon van Theater de Meervaart.

Na een succesvolle tour volgt een reprise in 2015.

Wat volgt is een grote rol in de speelfilm Rokjesdag van Johan Nijenhuis.

In de zomer van 2016 is zij als presentatrice te zien geweest in twee afleveringen van het RTL-programma Trips&Travel en presenteert zij een aflevering op het reisplatform Wander.

Toprak is ook te zien in de ziekenhuisserie Centraal Medisch Centrum bij RTL 4 en later Videoland.

In 2017 deed Toprak samen met Stijn Fransen mee aan het populaire dansprogramma Dance Dance Dance waar ze tweede werden.

HOLLY MAE BROOD

02nd feb 2016

Holly Mae, dochter van Herman en Xandra Brood, is geboren op 25 november 1994 te Amsterdam.

Holly Mae danst vanaf haar zesde bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar zij na haar HAVO afgerond te hebben, in 2016 afgestudeerd is als allround artiest.

Na een aantal edities meegedaan te hebben als danseres aan het Junior Songfestival, participeert zij aan programma’s als Kinderen voor Kinderen in 2006 en Kinderen Zingen Met Sterren in 2008.
In 2008 speelt zij tevens een rol in de musical Ciske de Rat van Joop van den Ende theaterproducties.

Er volgen dansoptredens voor het Musical Awards gala en Musicals in Concert en in 2014 maakt Holly Mae haar opwachting als kandidaat in het RTL programma Hollands Next Top Model.
In 2015 volgen audities voor de speelfilm Sneekweek (regie Martijn Heijne, producent Farmhouse Films) en de dansfilm Hart Beat (regie Hans Somers, producent Kaap Holland) waarmee zij voor beide producties een rol weet te bemachtigen.

In 2016 is ze op televisie te zien in GTST als Amy Kortenaer. Later verschijnt ze als Amy Kortenaer  in de nieuwe RTL4 / Videoland serie Nieuwe Tijden, van dezelfde makers als GTST. In deze serie is ze al 3 seizoenen te zien.

In 2017 deed Holly Mae mee aan het zangprogramma It Takes Two en werd ze onderdeel van het Online RTL platform Concentrate.

In 2018 wint ze samen met Soy Kroon de 3e editie van het populaire dansprogramma Dance Dance Dance (RTL) en danst Holly tevens een van haar solo’s in het Ziggo Dome tijdens Let’s Dance.

Op dit moment is Holly in de Nederlandse bioscopen te bewonden in de speelfilm VALS, waarin zij een van de vier hoofdrollen vertolkt en is zij ook met haar TV-presentatie debuut te zien in het programma Love Island op RTL5.

Vanaf september starten de repetities van het theaterstuk Lazarus, onder regie van Ivo van Hove, waarin Holly de rol van Maemi op zich zal nemen. De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden vertolkt door Gijs Naber en Noortje Herlaar. De musical Lazarus is van begin oktober 2019 tot begin april 2020 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

 

 

LISA ZWEERMAN

15th mei 2015

Lisa Zweerman, geboren op 13 februari 1995 te Amsterdam, ontdekte al op vroege leeftijd haar interesse in acteren.

Na een bezoek aan een toneelstuk van theatergroep Poldertheater is zij benaderd om auditie te doen voor theaterstuk ‘Troost’ van dezelfde theatergroep en haar interesse wordt een passie.

Na het binnenslepen van deze rol speelt zij al snel een rol in de NTR Kort! ’Rosalinda’ onder regie van Rogier Hesp (2010) en een gastrol in de serie ‘Flikken Maastricht’ (2010).

Het balletje begint pas echt te rollen als zij in 2013 de oudste dochter Marie in de RTL4 serie Aaf mag spelen, een comedy met onder andere Annet Malherbe, Bas Keijzer en Jelka van Houten. Zij speelt deze rol twee seizoenen met verve.

Er volgen daarna grote rollen in onder andere  de politiecomedy Popoz, twee seizoenen te zien op Comedy Central (2013/2014), het tweede seizoen van de politieserie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, te zien op BNN (2015), de serie 4Jim van Pupkin Film voor de KRO/NCRV welke uitgezonden is in juli en augustus 2015. Daarnaast speelt Lisa in 2015 gastrollen in de serie Bluf en een bijrol in de speelfilm Renesse en is zij de tweede helft van 2016 te zien geweest in de Bluf spinoff All In Kitchen.

Vanaf april 2016 is Lisa tevens te zien geweest in de bioscoopfilm Rokjesdag onder regie van Johan Nijenhuis en speelde ze een rol in het theaterstuk Night Shift tijdens het Rotterdam Film Festival en tijdens het PopArt Festival in Amsterdam.

In mei 2016 ging de speelfilm Riphagen onder regie van Pieter Kuijpers, met onder meer Jeroen van Koningsbrugge en Kay Greidanus in premiere. Lisa heeft voor haar rol in deze film een Gouden Kalf nominatie mogen ontvangen. De VPRO zond de drie delige tv-serie Riphagen in januari 2017 uit.

In september 2016 is Lisa gestart met de Toneelacademie Maastricht en zal zij zich de aankomende 4 jaar gaan vervolmaken als actrice.

LINDE VAN DEN HEUVEL

20th nov 2014

In 2010 rondde Linde haar opleiding succesvol af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunst Academie, waarbij ze een diploma behaalde in beide richtingen.

Tijdens haar opleiding was ze al te zien in verschillende theatervoorstellingen zoals Heren van de Thee en de muzikale solo Marylin Monroe . Bovendien speelde ze in enkele eigen voorstellingen, waaronder ook een stand-up comedy programma. Dit leidde in 2009 tot een korte flirt met Comedytrain.

Linde was te zien in de film “De Zevende Hemel” (Job Gosschalk), verschillende Filmacademie films en de 48 Hour film Chess Mate.

Vanaf november 2011 speelde Linde twee jaar lang de rol van Charlotte in de hitmusical Soldaat van Oranje.

Op televisie was Linde te zien in o.a. Danni Lowinski, Smeris, in 2016 en 2017 in de  ziekenhuisserie CMC. Van september 2016 tot de zomer van 2017 speelde ze wederom  de rol van Charlotte in Soldaat van Oranje.

In het najaar van 2017 was ze op televisie te zien in Papadag, waar ze de rol van Merle vertolkte.

In het theater is ze in seizoen 2017/2018 te zien in Geluk (Nina Spijkers).