ESTHER VAN FENEMA

Esther van Fenema werd op 25 november 1970 geboren te Haarlem. In 1990  behaalde zij haar diploma aan het Christelijk Gymnasium te Utrecht, alwaar zij de laatste twee jaar combineerde met de Vooropleiding van het Conservatorium van Utrecht (viool). In 1991 vervolgde zij haar vioolstudie eerst aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Vanaf 1994 combineerde zij het conservatorium met de studie Geneeskunde. Haar artsenbul haalde ze in 2002 en haar Masterdiploma aan het Koninklijk  Conservatorium van Brussel behaalde zij in 1998. Na het opdoen van een jaar werkervaring als Poortarts in het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Zwijndrecht, begon zij in 2003 aan de opleiding tot psychiater aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Rivierduinen. Dit traject combineerde zij vanaf 2004 met promotieonderzoek naar de implementatie van richtlijnen voor de behandeling van psychiatrische aandoeningen in de praktijk.

In 2008 voltooide zij haar opleiding tot psychiater en werd vervolgens aangesteld als staflid binnen de afdeling psychiatrie van het LUMC met als aandachtsgebieden consultatieve psychiatrie, somatoforme stoornissen en ouderenpsychiatrie. Daarnaast heeft ze de Muziekpoli opgericht, een polikliniek voor professionele musici met psychiatrische klachten.

Naast haar werk als psychiater is ze werkzaam als freelance violiste. Ze was medeorganisator van het Depressiegala en bestuurslid van de Mental Health Foundation, een stichting die zich inzet voor meer kennis en minder taboe bij psychiatrische aandoeningen. Ook schrijft ze regelmatig opiniestukken in landelijke dagbladen, is zij als vaste  columniste verbonden aan Medisch Contact, de ThePostonline en is vaste interviewster bij opiniesite Café Weltschmerz.

Ze was in 2018 als psychiater te zien in BN’ers in Therapie op RTL5 en op het RTL platform Concentrate Velvet. Ze is tevens vaste commentator in het radioprogramma Dit Is De Dag.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Psychiater, Violist, Opiniemaker
Geb.datum: 25-11-1970
Lengte: 1.70m
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Bruin
Talen: Nederlands, Engels
Website: ESTHER VAN FENEMA

Video

Volg ESTHER VAN FENEMA