VALERIO ZENO

Valerio Zeno, geboren op 2 januari 1984, half Italiaans, half Amsterdammer, wist tijdens de hoogtijdagen van Ron’s Honeymoonquiz precies wat hij later wilde worden. Presentator. En niet zo maar een… Op 11-jarige leeftijd maakte hij voor het eerst zijn opwachting in huiskamers door het hele land tijdens de Nationale Teleloterij. Dit smaakte naar meer en op zijn 20e was hij te zien in het spraakmakende 6Pack, dat werd uitgezonden op SBS6. Als programmamaker maakte Valerio items die tot de verbeelding spraken. Zo was er bijvoorbeeld zijn Nachtonderzoek, waarin hij op pad ging om midden in de nacht bij mensen aan te bellen om te vragen wat ze aan het doen waren. Daarnaast wist hij backstage te sneaken bij het concert van Snoop Dogg en liet hij zich samen met Tim Haars insluiten in een tropisch zwemparadijs voor Het Rijk Alleen.

Na 2 seizoenen vervolgde hij zijn carrière bij TMF waar hij drie jaar werkte. Hier maakte hij onder andere Wakker worden met Valerio, waarvoor hij twee maanden lang, zeven dagen per week bij iemand anders sliep, Valerio’s Datingshow en Valerio Duikt onder, waar hij ons elke aflevering meenam in de wereld van verschillende subculturen. Daarnaast presenteerde hij de TMF Awards.

In de negen jaar dat Valerio bij BNN werkte, presenteerde hij de Nationale IQ Test, maakte hij zes seizoenen van Je Zal Het Maar Hebben, speelde hij voor Cupido in Loverboys, at hij het vlees van collega Dennis Storm in Proefkonijnen, liet hij ons kennismaken met Nederlanders die furore hebben gemaakt in het buitenland in Valerio International en volgde hij mensen met een terminale ziekte in Over Mijn Lijk.

In 2023 presenteerde hij het nieuwe seizoen van Echte Meisjes in de Jungle op Videoland.

Foto: Jasper Suyk

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Presentator
Geb.datum: 2 januari 1984
Lengte: 1.76
Kleur haar: Zwart
Kleur ogen: Bruin

Video

Volg VALERIO ZENO