EDDY ZOËY

Eddy Zoëy mag dan hoofdzakelijk gezien worden als presentator, zo ziet hij zichzelf niet. Daar doet hij te veel verschillende dingen voor. Naast presenteren en produceren van TV-programma’s (sinds 1997) is Eddy bijv. al langer werkzaam in de muziekindustrie. Zo scoorde hij in 1992 een publishersdeal bij Polygram en schreef voor een breed scala aan artiesten liedjes, waaronder twee no.1-hits.

Eddy werd geboren in Almelo in 1967, als Frederik Eddy Morsink (roepnaam Eddy). Hij bracht z’n jeugd door in Wierden, deed het VWO, daarna Kunstacademie en studeerde af als Grafisch Ontwerper. Naast vormgevingswerkzaamheden voor tijdschriften als OOR, Hitkrant & Autovisie en het uitvoeren van een groot aantal freelance-ontwerpersklussen, tekent hij als componist/auteur bij Polygram.

Vanaf 1996 wordt Eddy (naast schrijver en producer voor anderen), ook recording-artist, met ondertussen 4 eigen albums op z’n naam. Allen met louter zelfgeschreven tracks.

In de zomer van 1997 begint Eddy als TV-presentator bij TV-Oost. In september 1998 start hij ook bij BNN op de nationale televisie.

Eddy’s liefde voor muziek in combinatie met z’n presentatorschap, mondt in 2005 uit tot een weekendjob als 3FM-DJ. 
Ook is Eddy een geoefend stemmen-inspreker en wordt hij na verschillende animatierollen gevraagd de volledige stemmenregie van de animatiefilm ‘The Simpsons Movie’ op zich te nemen.
De kunstacademiejaren heeft Eddy nooit losgelaten; hij schildert en exposeert. Zijn pop-art-achtige doeken zijn hier op de site te zien.

Het theater is vanaf 2013 een betrekkelijk nieuwe liefde voor Eddy, waarin hij ondertussen al met 4 initiatieven op de planken gestaan heeft, allen met verhalen en liedjes.
In 2015 voegt Eddy het boek ‘Eeuwige Roem’ aan z’n CV toe.

Wat betreft de toekomst: Eddy blijft nieuwe dingen opstarten, en al z’n voorgaande disciplines combineren.

Momenteel is Eddy:
– de vaste stem van National Geographic, waar hij af en toe ook reportages voor maakt.
– op theatertour met de Eddy Zoëy Band; ’s avonds in de theaters door ’t land, én overdag op scholen met ’n speciaal educatief programma.
– presentator bij Leith (een Deense succesformule die sinds 2016 ook in NL als society opereert).
– presentator van ‘Natuurlijk Zoëy’, op RTV-Utrecht.
– betrokken als artiest/schrijver/uitvoerende/producer van muziekinitiatieven als ‘Ouwe Lullen’, ‘HIP’ e.a. nog te komen projecten in 2018.
- regisseur van o.a. “Met De Deur In Huis” (SBS6), “Ex On The Beach” (MTV), “Op Nu” (AppieToday).
– producent van o.a. “Op Nu” (AppieToday).

CV Download CV Download

Contactpersoon

Cyriel Marijnissen
cyriel@het-agentschap.nl
+316 23 90 29 13

Profiel

Skills: Muzikant, Presentator, Kunstenaar, Voice-Over, Zanger, Spreker
Geb.datum: 25-03-1967
Kleur haar: Grijs
Kleur ogen: Blauw
Talen: Nederlands, Engels

Video

Volg EDDY ZOËY