MAARTEN DAMMERS

Maarten is bekend van het RTL4 programma Verslaafd! waaraan hij acht seizoenen – zowel voor als achter de schermen – als interventionist en familiebehandelaar heeft meegewerkt. Hij heeft samen met zijn vrouw en dochters de documentaire Papa is Verslaafd gemaakt voor Videoland. In 2023 heeft hij zijn biografie Hallo ik ben Maarten en ik ben Verslaafd geschreven wat is uitgebracht bij uitgeverij Rubinstein. Daarnaast is hij te zien in seizoen 2020 van Dreamschool en te beluisteren in vele podcasts over het onderwerp verslaving. Hij geeft lezingen en trainingen aan professionals zoals huisartsen en behandelaren in het veld.

Maarten drinkt zijn eerste biertje op zijn dertiende. Dat is het begin van een verslaving die ruim veertig jaar zal duren.

“Ik ondervond aan den lijve de vernietigende werking van verslaafd zijn; het onvermogen om te kunnen doseren en stoppen. Mijn leven en dat van mijn dierbaren werd 40 jaar in toenemende mate geregeerd door alcohol en drugs. Ik heb meerdere pogingen ondernomen en meerdere behandelingen doorlopen om van mijn verslaving af te komen; mijn probleem was niet clean worden maar clean blijven. Uiteindelijk heb ik in 2012, in een 12 stappen kliniek, ‘het licht gezien’. Ik heb mij in dat behandelproces kunnen overgeven en daarbij de schuld en schaamte onder ogen durven zien en de pijn, angst en machteloosheid mogen ervaren die zo kenmerkend zijn voor een leven in verslaving. Sindsdien leef ik een clean en nuchter leven. Mijn ‘opdracht’ in het leven is om mensen met verslavingsproblematiek en hun dierbaren te kunnen geven wat ik heb mogen ontvangen, een leven zonder middelen, een leven in vrijheid.”

‘Verslaving gedijt in het duister en dooft in het licht’.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Merel de Rooij
merel@het-agentschap.nl
+316 38 33 44 21

Profiel

Skills: Spreker, Schrijver, Interventionist
Website: MAARTEN DAMMERS

Video

Volg MAARTEN DAMMERS