DIEDERIK JEKEL

Diederik Jekel legt op onnavolgbare wijze bètawetenschappen uit op radio, televisie, internet en in columns en boeken. Hij behaalde in 2010 zijn Master in vastestoffysica en heeft daarna korte tijd onderzoek gedaan aan de Universiteit Twente. In oktober 2010 kreeg hij de kans om in De Wereld Draait Door (DWDD) over wetenschap te praten en sindsdien is hij full-time wetenschapsjournalist. Hij geeft presentaties over wetenschap en communicatie aan schoolkinderen, volwassenen, industriëlen, wetenschappers en managers. In 2014 en 2015 was hij Ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap.

Hij heeft meerdere televisieprogramma’s gemaakt en gepresenteerd. Zo presenteerde hij onder andere bij RTL Boulevard, De Kennis van Nu (NTR), Prof. Nicolai & Dr. Beckand (RTL4), Zapp Live, Willem Wever, Huisje Boompje Beestje en De Nationale Wetenschapsquiz Junior/Senior. Hij heeft tientallen optredens gehad op radio en televisie en daar wetenschap uitgelegd. Bovendien spreekt hij regelmatig op uiteenlopende evenementen en congressen.

Samen met beste vriend Jon Karthaus schreef hij mee aan de films Bella Donna’s en Homies, die vervolgens door Karthaus geregisseerd werden. In 2014 kwam zijn boek Beta voor Alfa’s uit. Hij is ook actief met een eigen Youtube kanaal: Jekel’s Climate Channel.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Wetenschapsjournalist, Presenteren
Geb.datum: 22-06-1984
Lengte: 1.75m
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Blauw
Stem: --
Talen: Nederlands, Engels
Website: DIEDERIK JEKEL

Video

Volg DIEDERIK JEKEL