SOY KROON

Soy volgde een opleiding bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven en verschillende workshops terwijl hij al druk was met rollen in het theater en op televisie.

Zo speelde hij in musicals als Beauty & The Beast (Stage Entertainment), Pinokkio (Studio 100), Kruimeltje (REP) en Koning van Katoren (Theater Terra). Eind 2013 speelde hij de titelrol in de voorstelling De Kleine Ezel bij Terra Theater.

Op televisie was hij onder andere te zien in Tien Torens Diep, Lisa’s Missie en in SchoolTV serie Verslag van Vroeger. Hij speelde meerdere seizoenen een hoofdrol in de succesvolle jongerenserie Galaxy Park (Studio 100). In het najaar van 2015 was hij te zien in de kinderserie Flin & Flo (Studio 100).

Hij leent zijn stem regelmatig aan Nederlandse en Vlaamse life-action series en tekenfilms.

In 2014 en 2015 stond hij in de voorstelling War Horse als Baby Joey en understudy Albert, waarbij hij in de voorstelling in België de hoofdrol vertolkte. Daarna speelde hij in De Efteling de voorstelling De Gelaarsde Kat.

Sinds april 2016 was hij al te zien in Goede Tijden Slechte Tijden als Sil Selmhorst en vervolgens t/m 2018 ook dagelijks in de Videoland spin-off Nieuwe Tijden. Daarnaast tourde hij in 2017 langs de Nederlandse theaters met de voorstelling VAMOS.

In 2018 vormde Soy samen met Holly Mae Brood een duo in het populaire dansprogramma Dance Dance Dance (RTL) en wisten dit seizoen glansrijk op hun naam te schrijven. Daarnaast danste Soy een van zijn solo’s in een uitverkocht Ziggo Dome tijdens Let’s Dance.

Soy was in 2019 dagelijks te bewonderen als Sky in de Stage Entertainment musical Mamma Mia en was hij naast Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat  te zien in de 8-delige NPO1 dramaserie Hoogvliegers onder regie van Bobby Boermans.

Februari 2020 is de musicalproductie Goodbye, Norma Jeane in premiere gegaan waarin Soy de rol van Henri Mortenson speelt. Voor het programma Zappelin Go bij AVROTROS op NPO Zappelin heeft hij de dagelijkse presentatie gedaan.

Verder was Soy in 2020 één van de kandidaten in het RTL programma Het Perfecte Plaatje en verscheen de bioscoopfilm Zwaar Verliefd 2 waarin Soy de rol van Stijn vertolkt.

In 2021 speelde Soy de rol van Luke in de bioscoop film Liefde zonder Grenzen en was hij de presentator van het nieuwe kinderprogramma, De Magische Auto bij AVROTROS op NPO Zappelin.  Eind 2021 is musical ONE in premiere gegaan waarin Soy de hoofdrol van Amon speelt.

Vanaf maart 2022 staat Soy in het theater met het toneelstuk Trompettist in Auschwitz.

In het voorjaar van 2022 verschijnt de nieuwe bioscoopfilm Costa!!  waarin Soy te zien zal zijn als Raul.

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Titia Kiewiet de Jonge
titia@het-agentschap.nl
+316 21 22 75 71

Profiel

Skills: Acteren, Zingen, Presenteren
Geb.datum: 18-06-1995
Lengte: 1.83m
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Bruin
Stem: Tenor
Talen: Nederlands, Engels

Video

Volg SOY KROON