BRAM BAKKER

Bram was tot eind 2021 vooral werkzaam als psychiater, toen hij zijn registratie als medisch specialist moedwillig niet meer verlengde.

Sindsdien is hij vooral bezig met coaching van topsporters, dokters en andere zorgprofessionals. En hij schrijft boeken, over psyche en gezondheid in de breedste zin. Zijn boek ‘Oud zeer’ was eind 2022 een enorme bestseller. Met zijn zoon Fimme (geb. 1994) die cabaretier is maakt hij momenteel een tour langs de Nederlandse theaters met ‘Ben je bezopen?’, een voorstelling over verslaving, en de vader-zoon-relatie. Hij verzorgt veel lezingen en trainingen voor uiteenlopende doelgroepen, en maakt ook podcasts (al dan niet in opdracht). Ook organiseert hij regelmatig retraites met geestverwanten. Bram is de initiatiefnemer achter de Balanskliniek, een gezondheidsplatform dat innovatief is in alle opzichten. Bram rent nog steeds (ultra)marathons.

Een korte terugblik:
Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater aan de toenmalige Valeriuskliniek in Amsterdam. In dezelfde periode deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit.

Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken. Op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, bij een landelijk centrum voor eetstoornissen en op diverse plekken in de GGZ, variërend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Vanaf medio 2009 werkte hij voornamelijk in de (particuliere) verslavingszorg. Met Simon van Woerkom schreef hij in 2008 een standaardwerk over Runningtherapie en nog steeds organiseert hij alle jaren sindsdien een driedaagse cursus met dezelfde titel. Zijn grootste succes als auteur is al jaren ‘Verademing’, dat hij schreef met Koen de Jong. De eerste druk, in de eerste versie, verscheen in 2009, en inmiddels zijn er al bijna 100.000 exemplaren verkocht van dit tijdloze boek over ademhaling.

Sinds 2012 is Bram uitgever bij Uitgeverij Lucht, gespecialiseerd in non-fictie over gezondheid, psyche, voeding, sport en beweging.

Bram heeft twee zoons en een dochter.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Titia Kiewiet de Jonge
titia@het-agentschap.nl
+316 21 22 75 71

Profiel

Skills: Psychiater, Spreker, Schrijver
Geb.datum: 29-10-1963
Lengte: 1.85
Kleur haar: Donkerbruin
Kleur ogen: Bruin
Website: BRAM BAKKER

Video

Volg BRAM BAKKER