SOUNDOS EL AHMADI

15th sep 2016

Soundos El Ahmadi (1981) zet haar eerste stappen op het podium op vijftienjarige leeftijd bij de jongerentheatergroep Artisjok/ Nultwintig. Na het atheneum start ze een studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, maar al snel komt ze tot het besef dat haar hart bij de praktijk ligt en niet bij de theorie. Ze valt direct op met een indrukwekkende bijrol in de film Shouf Shouf Habibi, waarna ze zonder enige ervaring de finale haalt van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Er volgen nog enkele rollen in films en ze treedt toe tot Comedytrain, waar ze tot op de dag van vandaag regelmatig te vinden is als cabaretier. Inmiddels speelt ze haar vierde solovoorstelling (Niets Te Verliezen).

Op televisie is ze te zien als comedian en presentator; onder andere in Echt Waar!?, Thank You For The Music, Comedy Central Roasts, The Roast of Giel Beelen en Ruben en de Idioten. Ze was finalist in zowel Wie Is De Mol als in Expeditie Robinson. In het najaar van 2016 was ze enkele weken te zien als huiscomedian bij De Wereld Draait Door.

Soundos is de eerste Nederlandse vrouwelijke comedian met een eigen Netflix Special.

In september 2020 verscheen de nieuwe tv-serie All Stars & Zonen. Hierin speelt Soundos de rol van Aisha.

De speellijst van haar huidige voorstelling Niets Te Verliezen is hier te vinden.

Foto’s door Anne van Zantwijk

 

LEO ALKEMADE

04th feb 2015

Geboren en getogen Brabander Leo Alkemade woont in Tilburg, is getrouwd en is vader van 4 kinderen.

Na 1 jaar Musicalopleiding aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool maakt hij de overstap naar ‘de kleinkunst opleiding van het zuiden’ De Konings Theateracademie in ‘s-Hertogenbosch en in 2001 studeert hij af.

Na 5 theaterprogramma’s met Alkemade & Bloemen verkiest Leo Film en Televisie boven het theater.

Hij was onder andere te zien In Shouf Shouf Habibi, Smeris, Missie Aarde, Popoz, Tuintje in mijn Hart, Huisvrouwen Bestaan Niet, Rare Jongens en, het mede door hem geschreven comedyprogramma, Sluipschutters.

Daarbij was hij deelnemer aan Expeditie Robinson en It Takes 2 en één van de Foute Vrienden gedurende twee seizoenen en heeft hij het snot voor de ogen gereden in de eenmalige aflevering Tour de Celeb waar hij een van de zware tours uit de Tour de France gereden heeft voor de Nierstichting

In 2019 volgde een nieuw seizoen Kanniewaarzijn en is er ook weer een nieuw seizoen Sluipschutters geschreven, opgenomen en uitgezonden en is hij te zien in het SBS6 programma Echt Waar?!.

Op dit moment is Leo als vaste teamcaptain te zien in het SBS6 programma Ik Hou Van Holland en werkt hij momenteel aan de realisering van zijn eigen speelfilm ‘Champagne’

Naast zijn werk als acteur en schrijver is Leo fervent wielrenner en windsurfer.

Dat is Leo. Typisch Leo.