SOUNDOS EL AHMADI

15th sep 2016

Soundos El Ahmadi (1981) zet haar eerste stappen op het podium op vijftienjarige leeftijd bij de jongerentheatergroep Artisjok/ Nultwintig. Na het atheneum start ze een studie Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, maar al snel komt ze tot het besef dat haar hart bij de praktijk ligt en niet bij de theorie. Ze valt direct op met een indrukwekkende bijrol in de film Shouf Shouf Habibi, waarna ze zonder enige ervaring de finale haalt van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Er volgen nog enkele rollen in films en ze treedt toe tot Comedytrain, waar ze tot op de dag van vandaag regelmatig te vinden is als cabaretier. Inmiddels speelt ze haar vierde solovoorstelling (Niets Te Verliezen).

Op televisie is ze te zien als comedian en presentator; onder andere in Echt Waar!?, Thank You For The Music, Comedy Central Roasts, The Roast of Giel Beelen en Ruben en de Idioten. Ze was finalist in zowel Wie Is De Mol als in Expeditie Robinson. In het najaar van 2016 was ze enkele weken te zien als huiscomedian bij De Wereld Draait Door.

Soundos is de eerste Nederlandse vrouwelijke comedian met een eigen Netflix Special.

In september 2020 verscheen de nieuwe tv-serie All Stars & Zonen. Hierin speelt Soundos de rol van Aisha.

De speellijst van haar huidige voorstelling Niets Te Verliezen is hier te vinden.

Foto’s door Anne van Zantwijk

 

LEO ALKEMADE

04th feb 2015

Geboren en getogen Brabander Leo Alkemade (1980) woont in Tilburg, is getrouwd en is vader van 4 kinderen. Na 1 jaar staakt hij een opleiding tot musicalster aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool. Leo heeft een beperkte interesse en aanleg voor het instuderen van danspasjes.

Leo bewijst wel over andere kwaliteiten te beschikken, want hij studeert in 2001 af als kleinkunstenaar aan de gerenommeerde Konings Theater-academie in ‘s-Hertogenbosch. Na 5 seizoenen met Alkemade & Bloemen in de theaters te hebben gespeeld, besluit Leo zich toe te leggen op film en televisie.

Hij is volop te zien in het mede door hem geschreven comedy-programma ‘Sluipschutters’. Maar ook in films als ‘Shouf Shouf Habibi’, ‘Tuintje in Mijn Hart’ en ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’. Daarnaast is hij vaste teamcaptain bij ‘Ik Hou van Holland’ en werkt momenteel aan de realisering van zijn eigen speelfilm ‘Champagne’.

De afgelopen jaren heeft Leo zich daarnaast bekwaamd in het schrijven van muziek. Hij schreef werken voor o.a. Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Kinderen voor Kinderen en leverde zijn bijdrage aan de titelsong ‘Dagen van Goud’ van Frank Lammers’ lockdown-film ‘De Groeten van Gerrie’. 

De verleiding om zelf de zangmicrofoon ter hand te nemen bleek te groot voor Alkemade. Typisch Leo. Net zo typisch als zijn liedjes. Zijn voorliefde voor het wielrennen, de koers, het afzien en het snot voor de ogen rijden, beschrijft en bezingt hij als ervaringsdeskundige.
Als Leo niet op zijn racefiets zit, dan stapelt hij het liefste koolhydraten. Zijn spaghetti Bolognese is dan ook van wereldklasse.