LOTTA MAGNUSSON

Lotta (1969) is geboren in Zweden en begon haar carrière in Stockholm als econoom in de financiële wereld. Sindsdien heeft ze een reis gemaakt van Zweden naar Nederland, van de Zuidas naar de schrijfzolder en is ze vandaag een ervaren scenarioschrijver voor film en televisie. Lotta heeft meegewerkt aan producties zoals Five Live, Flikken Rotterdam, DNA, Centraal Medisch Centrum, De Spa en Duivelse Dilemma’s. Haar debuutfilm Johnny Bakru werd bekroond als beste korte jeugdfilm bij het LUCAS International Children’s Film Festival. Dit jaar verschijnt op Videoland haar kerstfilm Eerste Hulp bij Kerst, geregisseerd door Will Koopman. Momenteel werkt Lotta, nogmaals in opdracht van Videoland en Will Koopman, aan een dramaserie over het leven van Patty Brard.

Lotta’s kracht ligt in karakters, structuur, verhaallijnen en de essentie van het verhaal. Ze vindt het belangrijk om zware onderwerpen en maatschappelijke thema’s aan te snijden maar het liefst giet ze ze in een commercieel jasje zodat ze een breed publiek bereikt. Volgend jaar verschijnt Lotta’s eerste boek en werkt ze aan een serie die ze zelf heeft bedacht en waar ze zeggenschap over heeft. Tenminste, dat is haar droom. Volgens haar kinderen is haar muzieksmaak zwaar depressief en heeft ze geen enkel gevoel voor humor.

Samen met Jacqueline Rogers schrijft Lotta sinds 2010 onder de naam De Dramaqueens. Ze werken samen omdat het leuker is en omdat ze geloven in de kracht van een team.

Foto’s: Yvette Kulkens

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Scenarioschrijver
Geb.datum: 09-05-1969
Talen: Nederlands, Engels, Zweeds
Website: LOTTA MAGNUSSON

Volg LOTTA MAGNUSSON