SINAN EROGLU

Sinan Eroglu is geboren op 13 februari 1987 in Amsterdam-Oost.

Al op jonge leeftijd blijkt Sinan een getalenteerd voetballer te zijn. Hij traint zich een weg naar het profvoetballerschap en speelt tot zijn 18e jaar op professioneel niveau, onder andere bij Eredivisionist RKC Waalwijk.
Na een aantal forse blessures en de wens om meer dan alleen zijn voeten te laten spreken, komt hij in contact met regisseur Har Tortiek die hem vraagt om een rol te spelen in zijn nieuwe film. De eerste stap in de theaterwereld is gezet en de keuze voor deze richting definitief gemaakt.

Sinan besluit om zich aan te sluiten bij theatergezelschap De Nieuw Amsterdam en auditie te doen voor de Toneelschool waar hij aangenomen wordt en zich 4 jaar lang vervolmaakt als acteur.
In 2012 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool.

Na zijn afstuderen krijgt hij de mogelijkheid om auditie te doen voor GTST en bemachtigt een vaste rol (Bilal) in deze dagelijkse soapserie wat hem meteen grote bekendheid in Nederland oplevert.

Wat volgt is de serie Zusjes van Dana Nechustan en gastrollen in oa de series Jeuk, Lieve Lisa, Flikken Maastricht en Rechercheur Ria.

In het theater speelt Sinan onder andere bij het Ro Theater met Woef Side Story onder regie van Pieter Kramer en voor Wallis Theaterproducties een tour met Napoleon op Sint-Helena met onder meer Huub Stapel en Peter Bolhuis, onder regie van Ursul de Geer.

Begin 2015 besluit Sinan naar Turkije te verhuizen om zijn geluk daar te beproeven.

Hij krijgt hier de mogelijkheid om te auditeren voor een grote populaire Turkse ziekenhuisserie (Evli n Öfkeli) en wordt aangenomen. Hij heeft hier een jaar in gespeeld en hiermee ook meteen Turkse bekendheid verworven.

Hij speelt daarnaast een gastrol in de Turkse serie 90’, en is te zien in een Turkse reclame (Derby).
In 2016 speelt hij een rol in de Turkse bioscoopfilm Carinanin Gunluk en in 2017 in de telefilm Gurur, die ook in Turkije in de bioscoop te zien geweest is. Vanaf dat moment besluit Sinan zowel in Turkije als in Nederland te gaan wonen werken.

In Nederland is hij tevens in 2017 naast onder andere Loes Haverkort te zien geweest in de succesvolle Linda.TV serie De Vlucht en in de door Endemol Shine geproduceerde televisieserie De Mannentester, naar een gelijknamig boek van Heleen van Royen, voor KPN Presenteert.

Op dit moment draait Sinan samen met onder meer Loes Haverkort, Matteo van der Grijn en Hans Kesting voor de nieuwe politieserie DNA die in 2019 te zien zal zijn op SBS6.

Naast zijn werkzaamheden als acteur, werk Sinan ook als schrijver en regisseur en is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een eigen televisieserie.

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Regisseren, Schrijven
Geb.datum: 13-2-1987
Lengte: 1.77
Kleur haar: Donkerbruin
Kleur ogen: Donkerbruin
Stem: Tenor
Talen: Nederlands, Turks, Engels

Volg SINAN EROGLU