RAYEN PANDAY

Rayen Panday - Het AgentschapRayen Panday - Het AgentschapRayen Panday - Het Agentschap

Rayen Panday is vooral bekend als cabaretier. Vanaf december 2020 tourt hij door het land, met alweer zijn vijfde cabaretvoorstelling, getiteld ‘Trigger’. Hij is tevens bekend van de ‘Netflix Specials Live’, zijn gastrollen in ‘Kilkbeet’,  ‘Mag ik u kussen?’ en zijn columns op NPO Radio 2.

Rayen is in 1983 geboren in Zaandam. Tijdens zijn rechtenstudie doet hij 2008 mee aan een open podium stand-up comedy, iets wat hij stiekem al heel lang wilde. Hij wordt benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival 2008 waar hij in de finale de Persoonlijkheidsprijs wint. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier. In 2010 wordt hij een vaste kracht van het Comedy Café in Amsterdam en begint aan zijn eerste avondvullende cabaretprogramma te werken. Naast zijn theatervoorstellingen is hij tevens bekend van zijn vele optredens in TV-programma’s en op festivals als Lowlands en Paaspop. Sinds 2016 is hij lid van de Comedytrain.

Voorstellingen
Van 2011 tot 2013 speelde Rayen zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling ‘Drie Keer Rayen’, gevolgd door ‘Vrijspraak’ in 2014 – 2015, ‘Niet Verder Vertellen’ in 2016 – 2017 en ‘Fenomeen’ in 2018 – 2019.  Deze laatste voorstelling is ook te vinden op Netflix.

Televisie & Radio
In augustus 2014 werd ‘Drie Keer Rayen’ uitgezonden bij de VARA op NPO 3. Vervolgens werden ‘Vrijspraak’ in december 2015 en ‘Niet Verder Vertellen’ in maart 2017 tevens uitgezonden bij de VARA op NPO 3. Naast de uitzendingen van zijn cabaretvoorstellingen, is Rayen ook regelmatig te gast in verschillende tv-programma’s, zoals het AVRO programma ‘Mag ik u kussen?’, ‘The Comedy Factory’ op RTL 4, ‘De Slimste Mens’, ‘De Nationale 2017 Test’, ‘De Tafel van Taal’ en ‘Klikbeet’. Ook had hij zijn eigen radiocolumn in het programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Internationaal
Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, persoonlijke touch, verschillende typetjes en zijn muzikaliteit weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken. Hij speelde eerder in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Indonesië, Brunei, Thailand en de Verenigde Staten.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Cyriel Marijnissen
cyriel@het-agentschap.nl
+316 23 90 29 13

Profiel

Skills: Cabaretier, Stand-up Comedian, Voice-over
Geb.datum: 14-09-1983
Lengte: 1.77m
Kleur haar: Donkerbruin/Zwart
Kleur ogen: Bruin
Stem: Tenor
Talen: Nederlands, Engels
Website: RAYEN PANDAY

Video

Volg RAYEN PANDAY