
Puck Kerkhoven (1957) schrijft als culinair journalist met een warm hart over eten en drinken in regionale dagbladen, maand- en vakbladen. Ze is vaste medewerker van Radio Mangiare!
Puck, autodidact, publiceerde diverse kookboeken, waaronder Het Grote Kliekjesboek (2008, Winnaar Gouden Garde Publieksprijs), Het Nieuwe Kliekjesboek (2014, uitgeroepen tot Groenste Kookboek) en Bier & Food; over succesvol combineren van bier met gerechten. Verder: Eten uit de Krant, een bundeling van culinaire krantencolumns en recepten, de Studenten Kliekjes Pocket en twee No Waste Scheurkalenders. Ook werkte ze mee aan kookboeken van chefs, met name om de vertaalslag naar de thuiskokte maken.
Zebeschikt over een omvangrijke database met eigen recepten en presenteert bier en foodproeverijen.
Ze adviseert en spreekt een divers publiek toe over No Waste! ‘Alles om Voedselverspilling Thuis op een lekkere manier terug te dringen.’
Alsjurylid beoordeelt ze Duurzame Innovaties (HIA), Foodspecialiteitenwinkels, Craftbieren (Dutch Beer Challenge) en de kookkunsten van amateurkoks.
Ze is Heraut van het Biergenootschap der Lage Landen, lid van Slow Food en Food Pioneers.
Puck, geboren in Amsterdam, woont in Hilversum. Ze heeft vier inmiddels uitwonende kinderen (waarvan 2 eigen) met leuke aanhang.
Volg PUCK KERKHOVEN