MELODY KLAVER

Klaver debuteerde als Zlata in de televisiefilm Mijn zusje Zlata (2003). Ze speelde vervolgens de hoofdrol in de film Diep: het 14-jarig meisje Heleen. Ze werd hiervoor op het Nederlands Film Festival in Utrecht genomineerd voor een Gouden Kalf. Ze was toen veertien jaar oud en daarmee de jongste genomineerde ooit voor een Gouden Kalf.  Voor haar rol in Diep kreeg ze uiteindelijk wel de Tudor Award voor de beste buitenlandse actrice op het filmfestival van Genève.

Na het debuut in Diep had ze vrij snel een volgende rol in een speelfilm te pakken gekregen. Ze speelde Kiki in het art-house drama Langer Licht.  In 2006 was Klaver te zien als Debby in de film Afblijven. In 2007 was ze eenmalig te zien in De Daltons, zeven jaar later. Ook heeft zij meegespeeld in de telefilm Rollercoaster en de 11-delige jongerenserie Roes.

Eind 2008 was ze te zien in de film Oorlogswinter. Ze speelde hierin de rol van Erica van Beusekom, Michiels oudere zus, die verpleegster is. Ze won hiermee een Rembrandt Award. Begin 2009 was ze, als Pauline Bestevaer, te zien in De hoofdprijs, een dramaserie van SBS6.

In 2010 ging de film Schemer van Hanro Smitsman in première, waar Klaver een hoofdrol in speelt. Ook was ze te zien in de tv-serie Van God Los als Rochelle.

Ze tourde in 2013 door Nederland met de voorstelling Scars van de Utrechtse Spelen en studeerde in juni 2014 af aan de Toneelacademie Maastricht, waar ze de Kemna Award voor meest veelbelovende actrice in ontvangst heeft mogen nemen.

In 2015 en 2016 repeteerde en tourde ze met het door Bos Theaterproducties geproduceerde theaterstuk Chakra’s en Chardonnay door de Nederlandse theaters.

Daarop volgde een gastrol in de Net5 serie Bagels & Bubbels, een gastrol in Flikken Rotterdam, een bijrol in de One Night Stand korte filmreeks Hoe het zo kwam dat de ramenlapper hoogtevrees kreeg (regie Eva Zanen) die in premiere gegaan is tijdens het Nederlands Film Festival 2016 en de korte arthouse film De Vliegenmepper (Sanne Kortooms) die in 2017 in premiere zal gaan.

Melody was te zien in de psychologische thriller Silk Road onder regie van Mark de Cloe.

In 2018 zal ze te zien zijn in de bioscoop met de film Rafael (Ben Sombogaart) waar ze de hoofdrol in vertolkt.

 

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Zingen, Schrijven
Geb.datum: 09-09-1990
Lengte: 1.66m
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Groen
Stem: Mezzo Sopraan
Talen: Nederlands, Engels (UK & USA)

Video

Volg MELODY KLAVER