MARTIJN SPIERENBURG

Componist en muziekproducer Martijn Spierenburg, vooral bekend als een van de drijvende krachten achter rockband Within Temptation, is de muzikale kracht achter de langverwachte opvolger van hitmusical Soldaat van Oranje.

Martijn is een Nederlandse componist, muziek producer en arrangeur met een breed muzikaal werkgebied. Sinds 2000 maakt Martijn als toetsenist en een van de hoofd componisten deel uit van de band Within Temptation. Zijn werk is wereldwijd verkocht op meer dan 2,5 miljoen CD’s en DVD’s. Een van de laatste albums is zelfs binnengekomen op nr. 1 in de Amerikaanse Billboard Charts.

Als producer heeft hij veel ervaring met orkesten. Deze ervaring heeft hij ondermeer opgedaan bij verschillende CD-opnamen en als muziek co√∂rdinator bij de show “Black Symphony”, een Within Temptation optreden in Ahoy met groot koor en het Metropole Orkest.
Naast zijn werk voor Within Temptation heeft Martijn gecomponeerd voor diverse TV series. Hij heeft meegeschreven aan de muziek voor “Chronicles of Spellborn”, een online role playing game.

Verder werkte Martijn mee aan diverse singles die in verschillende Europese landen een top 10 positie behaalden. Hij heeft met verschillende artiesten samengewerkt waaronder Hind, Cinema Bizarre, Petra Berger, Brennan Heart en Stereophonics. Tegenwoordig coacht Martijn ook nieuw talent.

Voor zijn werk ontving Martijn ondermeer 20 Gouden – en Platina platen, 2 World Music Awards, een Gouden Harp en 4 keer de Conamus Export prijs.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Songwriter, Arrangeren, Produceren
Geb.datum: 30-01-1975
Lengte: 1.95m
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Blauw / Grijs / Groen
Stem: --
Talen: Nederlands, Engels
Website: MARTIJN SPIERENBURG

Video

Volg MARTIJN SPIERENBURG