MARTIJN SPIERENBURG

Onlangs haalde Martijn Spierenburg alle Nederlandse media, toen zijn naam werd onthuld als componist voor de musical Nieuw Amsterdam. Een musical die vooral “de opvolger van Soldaat van Oranje” genoemd wordt. Martijn is tevens bekend als componist/toetsenist van de band Within Temptation.

Martijn studeerde Muziektechnologie een de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Zijn muziek laat zich niet in één stijl vangen: “Het kan van alles zijn. Het gaat van klein en fragiel tot groots en bombastisch.” De musical ’Nieuw Amsterdam’ (NEW Productions) gaat over het ontstaan van New York en hierin kan hij volledig zijn muzikale ei kwijt. Hij werkt hiervoor samen met schrijvers Edwin de Vries, Frans van Deursen en schrijver/regisseur Theu Boermans. Wanneer deze musical in première gaat wordt binnenkort bekend gemaakt.

Met de band Within Temptation tourde Martijn menigmaal de wereld over. “Het is heel bijzonder om dat allemaal te mogen meemaken. Je ziet overal wat je muziek met mensen doet en dat is fantastisch.” Zijn werk is wereldwijd verkocht op meer dan 2,5 miljoen CD’s en DVD’s. Het in 2014 verschenen album “Hydra” behaalde zelfs de #1 positie in de Amerikaanse Billboard Charts.

Tevens componeerde hij muziek voor diverse games, TV-series en (korte) films. Zo verscheen enige tijd geleden nog ’22 Jumpstreet’ waar zijn muziek in te horen was. Ook is nieuw werk van hem te horen in de schaats-show ‘Holiday On Ice’.

Onlangs scoorde Martijn nog een DanceSmash op 538 met zijn samenwerking met DJ Brennan Heart, iemand met wie hij al meer dan 10 jaar samenwerkt. Daarnaast heeft hij met diverse samenwerkingen in de dance- en pop muziek in verschillende landen Top 10 posities behaald.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Cyriel Marijnissen
cyriel@het-agentschap.nl
+316 23 90 29 13

Profiel

Skills: Songwriter, Componist, Arrangeur, Producer
Geb.datum: 30-01-1975
Lengte: 1.95m
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Blauw / Grijs / Groen
Stem: --
Talen: Nederlands, Engels
Website: MARTIJN SPIERENBURG

Video

Volg MARTIJN SPIERENBURG