MARNIX PAUWELS

Marnix Pauwels

Marnix Pauwels is geluksfilosoof.

Marnix Pauwels noemt zichzelf ‘De nieuwsgierigste man van Nederland en omstreken’. Hij heeft een reclamebureau (Woedend!) en schreef vier boeken, waaronder ‘Vrij’, over hoe je anders kunt omgaan met verslavingen, angst en depressies – waar hij zelf jarenlang mee kampte. Hij is bezig met het schrijven van meerdere nieuwe boeken, en hij componeert, schrijft en zingt liedjes. Verder is hij in te huren voor lezingen, én voor gesprekken over dagelijkse worstelingen, waarbij hij altijd uitgaat van ieders onverwoestbare mentale gezondheid. In dat laatste geval wordt hij wel ‘coach’ genoemd.

Marnix schreef tot nu toe drie boeken over ‘zware’ onderwerpen. Maar wél met als doel voorgoed af te rekenen met (slechte) gewoontes en angsten, en grip te krijgen op depressie, angst en gepieker. ‘Vrij’ en ‘Leg dat !@# ding nou ‘ns weg!’ (over schermverslaving) werden in 2016 gepubliceerd, ‘Aha’ kwam uit in 2017. Daarnaast schreef hij ook een gedichtenbundel met de titel ‘Iedereen is mooi’. Want dat vindt hij ook écht.

Marnix schreef voor Happinez bijna 1,5 jaar elke week een column over liefde en meer. Dat was niet per se omdat hij zo goed is in de liefde, maar omdat hij zich er niet voor schaamt zijn gestruikel te delen.

Sinds enkele jaren praat Marnix met mensen over hun worstelingen en dromen. Niet als therapeut (want dat is hij niet) met een patiënt (want dat zijn ze niet), maar als mens tot mens. Zijn arsenaal? Een intensieve, járenlange studie gebaseerd op meer dan duizend boeken en filmpjes, therapieën, gesprekken met specialisten én mensen die in de war zijn, seminars en cursussen. Maar vooral: een leven lang directe ervaring met pijn, schaamte, verslaving, depressie en angst.

Ooit laveerde hij jarenlang tussen ongelukkigheid en diepe wanhoop; tegenwoordig ziet Marnix het leven elke dag opnieuw als een verbijsterend, kleurrijk en kansrijk wonder. En dat allemaal zonder drank en drugs! Hij geeft wekelijks tips in zijn online videoserie Minuutje Marnix.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Cyriel Marijnissen
cyriel@het-agentschap.nl
+316 23 90 29 13

Profiel

Skills: Geluksfilosoof, Spreker, Schrijver
Geb.datum: 10-03-1968
Lengte: 1.77
Kleur haar: donkerblond
Kleur ogen: groenblauw
Website: MARNIX PAUWELS

Video

Audio

Volg MARNIX PAUWELS