MARJOLIJN VAN KOOTEN

Marjolijn is cabaretier, schrijver en ambassadeur van het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen.

De in Amsterdam geboren Marjolijn van Kooten (1971) groeide op in Zaandam. Ze doorliep achtereenvolgens MEAO, HEAO Commerciële economie en Communicatiewetenschap aan de UvA. Vervolgens deed ze Auditie voor de Theater Academie, waar ze in 2010 afstudeerde met haar cabaretvoorstelling: Wanneer wordt ’t leuk?

Marjolijn noemt zichzelf voorvechter van het taboe doorbreken rondom psychische aandoeningen. Daarom maakt ze, zoals als ze het zelf noemt, psychiatrisch cabaret. Met deze vorm van cabaret boort ze een hele nieuwe doelgroep aan. De zalen zijn meestal uitverkocht en gevuld met drie groepen: cabaretliefhebbers, psychologen/ psychiaters/ huisartsen en natuurlijk mensen die zelf ook bekend zijn met angst, paniek of depressie.

Van september 2015 tot juni 2017 tourde ze samen met psychiater Bram Bakker met de voorstelling ”Geen paniek” door het hele land. Met een bezettingsgraad van 82% werd de voorstelling ongelooflijk goed bezocht. In haar meest recente voorstelling “Ik zie de bui al hangen” gaat Marjolijn verder waar ze met “Geen paniek” gebleven is.

In 2014 verscheen het eerste boek van Marjolijn: Schijtluis. Over haar leven met een angststoornis. In 2018 verschijnt hiervan een nieuwe uitgave. Momenteel werkt ze ook aan een scenario en een serie columns.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Cabaretier, Schrijver, Presentator
Geb.datum: 24-06-1971
Lengte: 1.67m
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Blauw
Stem: Alt sopraan
Talen: Nederlands, Engels
Website: MARJOLIJN VAN KOOTEN

Video

Volg MARJOLIJN VAN KOOTEN