LISA ZWEERMAN

Lisa Zweerman, geboren op 13 februari 1995 te Amsterdam, ontdekte al op vroege leeftijd haar interesse in acteren.

Na een bezoek aan een toneelstuk van theatergroep Poldertheater is zij benaderd om auditie te doen voor theaterstuk ‘Troost’ van dezelfde theatergroep en haar interesse wordt een passie.

Na het binnenslepen van deze rol speelt zij al snel een rol in de NTR Kort! ’Rosalinda’ onder regie van Rogier Hesp (2010) en een gastrol in de serie ‘Flikken Maastricht’ (2010).

Het balletje begint pas echt te rollen als zij in 2013 de oudste dochter Marie in de RTL4 serie Aaf mag spelen, een comedy met onder andere Annet Malherbe, Bas Keijzer en Jelka van Houten. Zij speelt deze rol twee seizoenen met verve.

Er volgen daarna grote rollen in onder andere  de politiecomedy Popoz, twee seizoenen te zien op Comedy Central (2013/2014), het tweede seizoen van de politieserie Smeris met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, te zien op BNN (2015), de serie 4Jim van Pupkin Film voor de KRO/NCRV welke uitgezonden is in juli en augustus 2015. Daarnaast speelt Lisa in 2015 gastrollen in de serie Bluf en een bijrol in de speelfilm Renesse en is zij de tweede helft van 2016 te zien geweest in de Bluf spinoff All In Kitchen.

Vanaf april 2016 is Lisa tevens te zien geweest in de bioscoopfilm Rokjesdag onder regie van Johan Nijenhuis en speelde ze een rol in het theaterstuk Night Shift tijdens het Rotterdam Film Festival en tijdens het PopArt Festival in Amsterdam.

In mei 2016 ging de speelfilm Riphagen onder regie van Pieter Kuijpers, met onder meer Jeroen van Koningsbrugge en Kay Greidanus in premiere. Lisa heeft voor haar rol in deze film een Gouden Kalf nominatie mogen ontvangen. De VPRO zond de drie delige tv-serie Riphagen in januari 2017 uit.

In september 2016 is Lisa gestart met de Toneelacademie Maastricht en zal zij zich de aankomende 4 jaar gaan vervolmaken als actrice.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Titia Kiewiet de Jonge
titia@het-agentschap.nl
+316 21 22 75 71

Profiel

Skills: Acteren, Zingen, Muzikant
Geb.datum: 13-2-1995
Lengte: 1.68m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Blauw / Groen
Website: LISA ZWEERMAN

Video

Volg LISA ZWEERMAN