LEO ALKEMADE

Na 1 jaar op de musicalopleiding aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool gezeten te hebben, verkiest Leo de Koningstheater academie in ‘s-Hertogenbosch.

Als eerste lichting aan de nieuwe kleinkunstopleiding, studeert hij samen met Roel Bloemen in 2001 af.

In 2000 winnen ze als ‘Alkemade en Bloemen’ op het Groninger Studenten Cabaret Festival de Jury- en Publieksprijs. Ze maken vijf theaterprogramma’s en daarnaast zijn ze sinds 2004 vaste tekstschrijvers voor het radio 2 programma ‘Spijkers met Koppen’.

Ook in de bioscoop (Popoz de film, Shouf Shouf Habibi, Floris) en op televisie (Smeris, Toren C, Komt een man bij de doker, Missie Aarde én het mede door hem geschreven sketchprogramma Sluipschutters) geeft Leo Alkemade regelmatig acte présence.

In 2016 is hij daarnaast zowel te zien geweest in de BNNVARA kennisquiz Rare Jongens, wat hij samen met Vlaming Lieven Scheire presenteerde, als in het VARA consumentenprogramma Kanniewaarzijn.

Vanaf januari 2017 zal Leo naast Sanne Langelaar, Edwin Jonker en Fockeline Ouwerkerk te zien zijn in de Nederlandse bioscoopfilm Tuintje in mijn Hart onder regie van Marc Waldman, geproduceerd door Klaas de Jong en Bernard Tulp.

Op dit moment tourt Leo samen met theatergroep FC De Rebellen door Nederland (www.fcderebellen.nl/theater/) en draait hij voor twee nieuwe speelfilms die hun release in het najaar van 2017 zullen hebben. Hierover later meer.

Naast zijn werk als cabaretier/acteur, is Leo een professioneel windsurfer en werkt hij op dit moment aan zijn eigen speelfilm Champagne.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Schrijven
Geb.datum: 06-08-1980
Lengte: 1.86m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Blauw
Stem: Bariton
Talen: Nederlands, Engels, Duits

Video

Volg LEO ALKEMADE