LEO ALKEMADE

Geboren en getogen Brabander Leo Alkemade (1980) woont in Tilburg, is getrouwd en is vader van 4 kinderen. Na 1 jaar staakt hij een opleiding tot musicalster aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool. Leo heeft een beperkte interesse en aanleg voor het instuderen van danspasjes.

Leo bewijst wel over andere kwaliteiten te beschikken, want hij studeert in 2001 af als kleinkunstenaar aan de gerenommeerde Konings Theater-academie in ‘s-Hertogenbosch. Na 5 seizoenen met Alkemade & Bloemen in de theaters te hebben gespeeld, besluit Leo zich toe te leggen op film en televisie.

Hij is volop te zien in het mede door hem geschreven comedy-programma ‘Sluipschutters’. Maar ook in films als ‘Shouf Shouf Habibi’, ‘Tuintje in Mijn Hart’ en ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’. Daarnaast is hij vaste teamcaptain bij ‘Ik Hou van Holland’ en werkt momenteel aan de realisering van zijn eigen speelfilm ‘Champagne’.

De afgelopen jaren heeft Leo zich daarnaast bekwaamd in het schrijven van muziek. Hij schreef werken voor o.a. Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, Kinderen voor Kinderen en leverde zijn bijdrage aan de titelsong ‘Dagen van Goud’ van Frank Lammers’ lockdown-film ‘De Groeten van Gerrie’. 

De verleiding om zelf de zangmicrofoon ter hand te nemen bleek te groot voor Alkemade. Typisch Leo. Net zo typisch als zijn liedjes. Zijn voorliefde voor het wielrennen, de koers, het afzien en het snot voor de ogen rijden, beschrijft en bezingt hij als ervaringsdeskundige.
Als Leo niet op zijn racefiets zit, dan stapelt hij het liefste koolhydraten. Zijn spaghetti Bolognese is dan ook van wereldklasse. 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Schrijven
Geb.datum: 06-08-1980
Lengte: 1.86m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Blauw
Stem: Bariton
Talen: Nederlands, Engels, Duits

Volg LEO ALKEMADE