LEO ALKEMADE

Geboren en getogen Brabander Leo Alkemade woont in Tilburg, is getrouwd en is vader van 4 kinderen.

Na 1 jaar Musicalopleiding aan de Tilburgse Dans- en Muziekschool maakt hij de overstap naar ‘de kleinkunst opleiding van het zuiden’ De Konings Theateracademie in ‘s-Hertogenbosch en in 2001 studeert hij af.

Na 5 theaterprogramma’s met Alkemade & Bloemen verkiest Leo Film en Televisie boven het theater.

Hij was onder andere te zien In Shouf Shouf Habibi, Smeris, Missie Aarde, Popoz, Tuintje in mijn Hart, Huisvrouwen bestaan niet, Rare Jongens en, het mede door hem geschreven comedyprogramma, Sluipschutters.

Daarbij was hij deelnemer aan Expeditie Robinson en wederom één van de Foute Vrienden in het aankomende nieuwe seizoen van het gelijknamige programma.

Naast zijn werk als acteur en schrijver is Leo fervent windsurfer.

Op dit moment werkt hij aan zijn eigen speelfilm ‘Champagne’, is hij net succesvol kandidaat in het populaire televisieprogramma It Takes 2 geweest, draait hij binnenkort wederom voor Kanniewaarzijn en heeft hij net het snot voor de ogen gereden in de eenmalige aflevering Tour de Celeb waar hij een van de zware tours uit de Tour de France gereden heeft voor de Nierstichting. Deze aflevering wordt 18 juli om 20:30 uitgezonden bij Omroep MAX op NPO1

Dat is Leo. Typisch Leo.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Schrijven
Geb.datum: 06-08-1980
Lengte: 1.86m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Blauw
Stem: Bariton
Talen: Nederlands, Engels, Duits

Volg LEO ALKEMADE