JANNEKE WITTEKOEK

Janneke Wittekoek is cardiologe, gezondheidswetenschapper en oprichtster van de HeartLife in Utrecht. Ze volgde haar opleiding in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam en heeft langere tijd in het buitenland gezeten om zich verder te specialiseren in preventie van hart- en vaatziekten.

Janneke schreef een proefschrift over de erfelijkheid van cholesterol en is sinds 2014 ambassadeur van Stichting LEEFH. Daarnaast heeft zij een bijzondere interesse in het vrouwenhart en schreef zij het boek Het Vrouwenhart. “Het vergroten van medische kennis bij het publiek, op een luchtige en leuke manier, is een van de belangrijkste eerste stappen in een succesvol preventiebeleid.” Om dit kracht bij te zetten treedt ze regelmatig op in de media, schrijft columns voor oa VROUW en het blad RunningNL en geeft wekelijks lezingen voor publiek en professionals over gezondheid, leefstijl en natuurlijk het (vrouwen)hart.

In haar kliniek biedt ze cardiologische zorg altijd in combinatie met actieve leefstijlbegeleiding, een onderdeel hiervan is de HeartLifeFIT club, waarbij Janneke samen met haar patiënten in beweging komt.

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: SCHRIJVER,SPREKER

Video

Volg JANNEKE WITTEKOEK