IWAN WALHAIN

Iwan Walhain is geboren op 5 oktober 1972 in Villayojosa te Spanje.

Op 4- jarige leeftijd vertrekt hij met zijn ouders naar Nederland en settelen zij zich in Den Haag waar hij naar school gaat. Op 21-jarige leeftijd haalt hij zijn VWO- examen.

Al op jonge leeftijd weet Iwan dat hij acteur wil worden. Na een vooropleiding aan de Theatervormingsklas in Amsterdam en verschillende niet -afgemaakte studies wordt hij in 1996 aangenomen op de Toneelacademie Maastricht waar hij in 2000 afstudeerde.

Na zijn studie besluit Iwan ondanks verschillende aanbiedingen tot vaste aanstellingen bij theatergezelschappen te gaan freelancen om zoveel mogelijk ervaring op te doen.
Dit levert hem grote rollen op bij o.a. Toneelgroep Oostpool, Noord Nederlands Toneel, Orkater en de Theatercompagnie.

In 2009 besluit hij zich te committeren aan Toneelgroep de Appel in Den Haag waar hij vele jaren met plezier en in een verscheidenheid aan theaterstukken speelt.

Naast talloze gastrollen in televisieseries en films zoals Leef, Minoes, Cloaca, Alleen op de wereld, Dokter Tinus, Danni Lowinsky en Celblok H eist het theater de meeste tijd op.

In 2017 besluit Iwan om van Toneelgroep de Appel te verlaten en zich naast theater ook meer te focussen op zijn film- en televisiecarrière alsmede op zijn werk als stemacteur.

Begin 2018 was Iwan in de bioscoop te zien in de speelfilm “Het Leven Is Vurrukkulluk” onder regie van Frans Weisz, naar het gelijknamige boek van Remco Campert

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: ACTEREN
Geb.datum: 5-10-1972
Lengte: 1.77
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Blauw

Volg IWAN WALHAIN