HOLLY MAE BROOD

Holly Mae, dochter van Herman en Xandra Brood, is geboren op 25 november 1994 te Amsterdam.

Holly Mae danst vanaf haar zesde bij Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar zij na haar HAVO afgerond te hebben, in 2016 afgestudeerd is als allround artiest.

Na een aantal edities meegedaan te hebben als danseres aan het Junior Songfestival, participeert zij aan programma’s als Kinderen voor Kinderen in 2006 en Kinderen Zingen Met Sterren in 2008.
In 2008 speelt zij tevens een rol in de musical Ciske de Rat van Joop van den Ende theaterproducties.

Er volgen dansoptredens voor het Musical Awards gala en Musicals in Concert en in 2014 maakt Holly Mae haar opwachting als kandidaat in het RTL programma Hollands Next Top Model.
In 2015 volgen audities voor de speelfilm Sneekweek (regie Martijn Heijne, producent Farmhouse Films) en de dansfilm Hart Beat (regie Hans Somers, producent Kaap Holland) waarmee zij voor beide producties een rol weet te bemachtigen.

In 2016 is ze op televisie te zien in GTST als Amy Kortenaer. Later verschijnt ze als Amy Kortenaer  in de nieuwe RTL4 / Videoland serie Nieuwe Tijden, van dezelfde makers als GTST. In deze serie is ze al 3 seizoenen te zien.

In 2017 deed Holly Mae mee aan het zangprogramma It Takes Two en werd ze onderdeel van het Online RTL platform Concentrate.

In 2018 wint ze samen met Soy Kroon de 3e editie van het populaire dansprogramma Dance Dance Dance (RTL) en danst Holly tevens een van haar solo’s in het Ziggo Dome tijdens Let’s Dance.

Op dit moment is Holly in de Nederlandse bioscopen te bewonden in de speelfilm VALS, waarin zij een van de vier hoofdrollen vertolkt en is zij ook met haar TV-presentatie debuut te zien in het programma Love Island op RTL5.

Vanaf september starten de repetities van het theaterstuk Lazarus, onder regie van Ivo van Hove, waarin Holly de rol van Maemi op zich zal nemen. De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden vertolkt door Gijs Naber en Noortje Herlaar. De musical Lazarus is van begin oktober 2019 tot begin april 2020 te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

 

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Dansen, Zingen
Geb.datum: 25-11-1994
Lengte: 1.73
Kleur haar: Donkerbruin
Kleur ogen: Donkerbruin
Stem: Mezzo sopraan
Talen: Nederlands, Engels

Volg HOLLY MAE BROOD