HENK POORT

Henk Poort, acteur en zanger, begon zijn muzikale en vocale opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in zijn geboortestad Amsterdam. Hij zong bij diverse operahuizen in Europa en bouwde een breed repertoire op. Dat begon met engagementen in Ulm en Krefeld, Bern en Dusseldorf waar hij zijn eerste Verdi-rollen zong: ‘Macbeth’, ‘Rigoletto’, ‘Nabucco en ‘Germont’ (Traviata). Maar ook , ‘Scarpia’ (Tosca) en de titelrollen in ‘Eugen Onegin en ‘Il Barbiere di Seviglia’. 

Als Jean Valjean in ‘Les Misérables en in de titelrol in ‘The Phantom of the Opera’ kreeg Henk grote bekendheid bij een breed publiek. Na zijn vertolking van de melkboer Tevje in ‘Anatevka’ wilde hij zijn rollen in musicals blijven afwisselen met operarollen.

Hij was medejurylid bij diverse muziekprogramma’s als, ‘het Gevoel van’, ‘Una Voce Particulare’ en ‘ Van Popster tot Operaster’. Met de 3 Baritons tourde hij meerdere malen door Nederland. Samen met Danny de Munk produceerde en speelde hij enkele seizoenen met hun eigen voorstelling ‘Jeugdherinneringen’. In 2015 stond hij als Dorus in de gelijknamige muzikale voorstelling.

Op televisie was hij onder andere te zien in Vechtershart, Bureau Raampoort, als Pilatus in The Passion, Flikken Maastricht en Gebak van Krul. Verder in films als Nachtrit, Kicks, De Heineken Ontvoering en Suskind.

Henk is te beluisteren op een twintigtal CD’s.

In 2017 stond hij met zijn solo voorstelling Ik Ben Mijn Lied in de Nederlandse theaters en was Henk op televisie te zien in Expeditie Robinson (RTL).

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Zingen, Acteren
Geb.datum: 20-01-1956
Lengte: 1.78m
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Blauw
Stem: Bariton
Talen: Nederlands, Engels, Duits
Website: HENK POORT

Video

Volg HENK POORT

Social feed