HANS VAN WOLDE

SVH meesterkok Hans van Wolde (23 november, 1967) is eigenaar van het twee-Michelinsterren restaurant Beluga Loves You in Maastricht. Hans opent restaurant Beluga samen met zijn zakenpartner Daniëlle de Boer in 1997. In oktober 2013 neemt Van Wolde de grote stap om het concept van Beluga laagdrempeliger te maken. Onder een nieuwe naam -Beluga Loves You – gaat Hans voor de bredere doelgroep. Vergeet het overdreven aantal amuses en friandises, alle verschillende soorten brood en olijfolie, en die eindeloze wijnkaart. Met Beluga Loves You neemt Hans zijn gasten mee terug naar de essentie. Hij laat de puurheid van een gerecht proeven, gemaakt met liefde, passie en geduld. De connectie tussen elementen op het bord wordt hierdoor versterkt, de connectie tussen zoet, zuur, bitter en zout.

Zijn voorliefde voor koken is Van Wolde niet met de paplepel ingegoten. Hij werd geboren in een muzikale Rotterdamse familie. Op jonge leeftijd was Hans al geïnteresseerd in voedsel en smaak, dit tot teleurstelling van zijn ouders die liever zagen dat hij interesse voor zijn drumstel toonde. De Rotterdamse chef-kok Herman den Blijker nam de leergierige Van Wolde onder zijn hoede en mee op een ontdekkingsreis in de wereld van de smaak.

In 1994 verhuist Van Wolde naar Maastricht, waar hij zich thuis voelt. Hij werkt 4 jaar bij chef-kok Toine Hermsen, waarna hij in 1997 Beluga opent. In 2011 vindt voor het eerst Beluga Beach Club plaats, een groot feest in Hans zijn eigen ontworpen strandclub. Dat hij zelf van een feestje houdt, dat is wel duidelijk. Binnen het nieuwe concept Beluga Loves You stimuleert hij zijn gasten dan ook om een diner af te sluiten met een cocktail in de lounge en om mee te dansen met de DJ beats op vrijdag- en zaterdagavond.

Hans heeft verschillende onderscheidingen mogen ontvangen zoals twee Michelin sterren, Chef van het jaar, Beste Restaurant van het Jaar en menig lovende woorden in restaurantgids Lekker. Op televisie is hij te zien geweest in Topchef, verschillende edities als jurylid in Masterchef en in Herman’s Restaurant School. Daarnaast leent hij zijn recepturen en zijn naam aan verschillende food- en culinaire producten zoals zijn eigen ontwikkelde ijsjes en bitterballen. Verder heeft hij zijn eigen culinaire lifstyleguide ‘Moods met een korreltje zout’ uitgebracht. De smaakkunstenaar blijft zichzelf ontwikkelen.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Meester Kok
Geb.datum: 23-11-1967
Lengte: 1.92m
Kleur haar: Donkerbruin
Kleur ogen: Donkerbruin
Stem: --
Talen: Nederlands, Engels
Website: HANS VAN WOLDE

Video

Volg HANS VAN WOLDE