FELIX BURLESON

Felix Burleson is een Nederlandse allround theater-, film- en televisieacteur.

Hij speelde onder andere bij gezelschappen als Het Publiekstheater, De Nieuw Amsterdam (D.N.A.), RO Theater, Noord Nederlandse Toneel en Toneelgroep Amsterdam (nu I.T.A.), maar ook bij internationaal hoog aangeschreven toneelgezelschappen als het Münchner Kammerspiele,Thalia Theater Hamburgen NTGent.

Bij D.N.A. kreeg hij onder regie van Rufus Collins, The Living Theatre New York, de kans om repertoire van Nobelprijs winnaars als Derek Walcott en Wole Soyinka te spelen. Hij acteerde er in wereldrepertoire van Matsemela Manaka, David Hare, August Wilson, José Sanchis Sinisterra, Gabriel Gbadamosien Sam Shepard. Ook kreeg hij daar de kans zijn Afro Caribische Heritage te onderzoeken met stukken van Edgar Cairo en Albert Helman. In opdracht van D.N.A. werd voor hem zelfs de monoloog Athella/ Othello geschreven, door Abdelkader Benali, waarin beiden hun visie op de beroemdste Moor uit de theatergeschiedenis gaven.

De laatste jaren speelde Felix voornamelijk internationaal repertoire van o.a. J.M. Coetzee en John Steinbeck bij internationale gezelschappen.

Naast zijn werk als theateracteur speelde Felix in verschillende films en televisieseries waaronder Divorce, Van God Los, Ter Observatie, Keyzer&de Boer, Julia’s Hart, Trage Liefde, De Ochtendzwemmers en veel meer.

Het grote publiek kent Felix van zijn rol in de KRO-NCRV serie SpangaS waar hij al 12 seizoenen zijn opwachting maakt als Aldert Patron Kalkhoven.

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: ACTEUR
Geb.datum: 8 juni 1948
Lengte: 1.78
Kleur haar: Grijs
Kleur ogen: Bruin
Stem: Bariton
Talen: Nederlands, Engels, Duits, Sranan, Spaans

Volg FELIX BURLESON