EMIEL DE JONG

Emiel de Jong (4 januari 1973) is acteur, schrijver en theatermaker. Emiel is een selfmade man, want na twee jaar brak hij zijn studie Docent Drama af om op de planken te staan met cabaret-duo Schudden. Er volgden tien theaterprogramma’s en drie van deze programma’s werden genomineerd voor de Poelifinario. De stijl van Schudden viel op doordat Emiel de Jong en partner Noël van Santen een zeer fysieke speelstijl erop na hielden, gecombineerd met een visueel uitdagend toneelbeeld.

Ook speelde Emiel bij jeugdtheatergezelschappen zoals Stella Den Haag en Opslag Voor Cacao. Inmiddels heeft hij zijn eigen jeugdtheatergroep Graasland opgericht, waarmee hij op eigenwijze voorstellingen (Brrr en Dag Meneer van Dalen) maakt voor de hele familie, nagenoeg tekstloos, doch spraakmakend en vol humor.

Ook is hij als speler en maker bij een aantal tekstloze comedy-voorstellingen betrokken geweest, zoals Het Schip en Houston We Have A Problem.

Verder speelde hij in meerdere commercials (DAS juristen, Skoda Kodiaq), kleine rollen in tv-series (o.a. Lijn 32) en een rol in de film Dorsvloer vol confetti (2014) van Tallulah Schwab.

Hij leent zijn stem regelmatig aan life-action series en tekenfilms.

Momenteel speelt hij een van de hoofdrollen (vader Bart) in de feel-good hit-musical Mamma Mia! van Stage Entertainment.

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Zingen, Schrijven
Geb.datum: 04-01-1973
Lengte: 1.87m
Kleur haar: Donker bond / bruin
Kleur ogen: Donkergroen

Volg EMIEL DE JONG