DRAGAN BAKEMA

Dragan Bakema (12 mei 1980) is acteur, schrijver en producent.

Op 15-jarige leeftijd begint Dragan met acteerlessen op het ICO in Assen en op diezelfde leeftijd vertrekt hij naar Groningen waar hij 4 jaar toneel-les volgt bij de vooropleiding Theater. Op zijn negentiende speelt hij zijn eerste hoofdrol in de speelfilm “Drift” van Michiel van Jaarsveld. In 2005 studeert hij af aan de Arnhemse Toneelacademie. Na zijn afstuderen vertrekt hij naar New York om lessen te volgen aan de beroemde Lee Strassberg Academy.

Na zijn afstuderen speelt Dragan in een groot aantal theaterproducties, waaronder ‘Naar Damascus’ bij Toneelgroep Amsterdam onder regie van Piere Audi, ‘Platonov’ (regie: Alize Zandwijk) en ‘Richard de Derde’ (regie: Andreas Kriegenburg), beide bij het RO theater.

Verder is Dragan te zien in een aantal korte en lange films, waaronder het met drie Gouden Kalveren onderscheiden ‘Joy’ van Mijke de Jong en de met twee gouden kalveren onderscheiden ‘Brownian Movement’ van Nanouk Leopold. Daarnaast was hij o.a. zien in ‘Een ingewikkeld verhaal eenvoudig verteld’ van Jaap van Heusden, ‘Shocking Blue’ van Mark de Cloe en ‘Hoe Overleef Ik… Mezelf?’ van Nicole van Kilsdonk. Voor zijn rol in de Telefilm ‘Loverboy’ van Lodewijk Crijns wordt hij in 2003 onderscheiden met de Best Talent Award.

Naast acteur is Dragan ook actief als scenarist en producent voor het door hem opgerichte Popov Film. Hij heeft onder andere meegeschreven aan het filmscenario van “Oliver etc” en “Hunting en Zn.” In beide films speelt hij ook de hoofdrol, voor Hunting en Zn. ontving hij een Gouden Kalf-nomintatie.

Dragan draagt naast de Nederlandse nationaliteit ook de Servische nationaliteit. In “The Paradise Suite” was hij in een Servische sprekende rol te zien. Deze film was in 2016 de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Op dit moment is Dragan aan het draaien voor verschillende projecten, waaronder Lois, een serie naar de boeken van Simone van der Vlugt, én speelt hij deze zomer de reprise van Het Pauperparadijs, die hij ook eenmalig voor Koning Willem Alexander zal spelen.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Acteur, Schrijver, Producent
Kleur haar: Zwart
Kleur ogen: Bruin
Talen: Nederlands, Servisch, Engels, Duits
Website: DRAGAN BAKEMA

Video

Volg DRAGAN BAKEMA