DOOK VAN DIJCK

Dook is acteur, zanger en danser.

Dook volgde de dansklas bij Dansacademie Lucia Marthas. Hij stapte over naar de Havo voor Muziek & Dans, richting Muziektheater, waar hij zijn diploma behaalde. In 2013 studeerde hij af aan de Muziektheateracademie van Codarts in Rotterdam.

Dook is zowel actief in theater als op televisie. Zo was hij te zien in de musical De Marathon (Kemnasenf), Soldaat van Oranje en Who is afraid of Charlie Stevens (Het Nationale Toneel). Verder speelde hij voorstellingen op Lowlands, De Parade en Next Wave Festival in New York.

Op televisie was hij onder andere te zien in CMC, Meiden van de Herengracht en Jeuk. Daarnaast speelde hij een rol in de speelfilm De Zevende Hemel.

Dook is mede-oprichter van het muziektheatercollectief Club Gewalt. Met dit collectief sleepte zij een nominatie binnen voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2017.

Dook is stemacteur voor o.a. Nickelodeon en Disney Channel. Hij was te zien in verschillende commercials en liep modeshows voor onder andere H&M en Schwarzkopf. Ook heeft hij zijn eigen YouTube-kanaal waar elke week een nieuwe vlog te zien is.

In de zomer van 2018 staat Dook in het theater met Het Pauperparadijs.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren, Zingen, Dansen
Geb.datum: 14-06-1991
Lengte: 1.80m
Kleur haar: Bruin
Kleur ogen: Bruin / Groen
Stem: Bariton
Talen: Nederlands, Engels

Video

Volg DOOK VAN DIJCK