DESI VAN DOEVEREN

Desi van Doeveren is geboren op 4 april 1990 te Leiden. Al op jonge leeftijd was zij zich bewust van haar creatieve talent en was vastbesloten om daar iets mee te gaan doen. Aanvankelijk was haar aspiratie om na haar HAVO, VWO en Jeugdtheater Hofplein auditie te doen voor Toneelschool Maastricht, maar koos ervoor om na de Landelijke Orientatiecursus Toneelscholen, toch te kiezen voor Muziektheater aan het Conservatorium te Rotterdam (Codarts). Omdat dit de perfecte balans had tussen spel en zang. Vier jaar lang studeerde zij met plezier aan dit Conservatorium en studeerde in 2012 Cum Laude af. Ze kreeg hierdoor tevens een stipendium waarmee ze het vertrouwen en de mogelijkheid kreeg om zichzelf ook na haar studie verder te ontwikkelen.

Vlak na haar afstuderen besloot Desi de sprong naar de praktijk te wagen door mee te doen aan het populaire televisieprogramma The Voice Of Holland, waar ze succesvol auditie deed ten overstaan van 2 miljoen mensen. Ze koos ervoor zich te laten coachen door Roel van Velzen en behaalde met hem de Battles. Dit heeft haar niet alleen een bepaalde bekendheid gegeven maar bovenal op de kaart gezet als zangeres.

In de eerste helft van 2015 tourde Desi met de voorstelling Ali Baba en de 40 Rovers van Theatergezelschap Terra. Eind 2015 speelde ze in M-Lab de voorstelling RENT. In de zomer van 2016 tourde ze met de voorstelling SPOT (Dribbel) door Azië en Australië.

In mei 2015 startte zij samen met Jeske van der Staak en in samenwerking met Universal Media en Coca- Cola het YouTube kanaal Coke FrisChicks wat binnen afzienbare tijd een enorm succes werd.

In seizoen 2017 – 2018 speelt ze bij Theater Rotterdam de rol van Marina in Woef Side Story.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Acteren, Zingen, Voiceover, Presenteren
Geb.datum: 04-04-1990
Lengte: 1.69m
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Bruin
Stem: Sopraan / Alt
Talen: Nederlands, Engels, Duits

Video

Volg DESI VAN DOEVEREN