COOSJE SMID

Coosje Smid studeerde in 2009 af aan de Nederlandse Popacademie (richting singer/songwriter), waarna ze direct een platendeal kreeg bij Sony Music. 

Naast zingen is Coosje ook actrice. In 2009 kreeg ze een rol in de film JOY (regie Mijke de Jong), waar ze direct een Gouden Kalf voor Beste Vrouwelijke Bijrol voor kreeg. Ze was verder onder andere te zien in de telefilm Vast (regie Rolf van Eijk), My Life on Planet B (regie Ivan Lopez Nunez) en korte films als Te Min, Steen, Geen Klote en Roffa (regie Bobby Boermans).

Op televisie had Coosje rollen in onder andere Lijn 32, Eileen, Penoza 2, Van God Los 2 en A’dam & E.V.A. 2. Verder deed ze mee met The Voice of Holland seizoen 4 waar ze het tot de kwart finale schopte.

Tussendoor treedt ze op in het theater met haar vader Ernst Daniel Smid. In 2014 tourden zij door Nederland met de voorstelling Voor Elkaar en in de zomer van 2015 speelden zij samen in Erbij Of Niet Erbij op de Parade.

Coosje is als ambassadeur van Oxfam Novib samen met haar vader op reis geweest om een documentaire te maken over de hongersnood en de droogte. Ze schreef daarvoor het nummer ‘Find Your Way Back Home’.

In de lente van 2019 trekt Coosje het theater in met haar vader. In de voorstellen ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ zingen vader en dochter o.a. muziek van Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink en Toon Hermans.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Jigal Schrijver
jigal@het-agentschap.nl
+316 21 81 06 82

Profiel

Skills: Acteren, Zingen
Geb.datum: 18-02-1990
Lengte: 1.74m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Groen / Bruin
Stem: Mezzo
Talen: Nederlands, Engels

Video

Volg COOSJE SMID