CLAIRE BENDER

Claire is geboren in Den Haag en begon hier op jonge leeftijd met het volgen van lessen bij Jeugdtheaterschool Rabarber. Op haar dertiende speelde zij mee in de voorstelling Blackbird van het Nationale Toneel onder regie van Maaike van Langen.

Kort hierna had zij ook haar eerste filmervaring betreffende twee internationale docudrama’s voor het Nationaal Monument Kamp Vught onder regie van Tim Klok.

Na haar VWO te hebben afgerond werd Claire in 2012 aangenomen op de Toneelacademie Maastricht. Waar ze in 2016 haar diploma voor haalde.

Ze was o.a. te zien in de speelfilm Lover of Loser geregisseerd door Dave Schram, speelde gastrollen in de tv-series Dokter Deen, Moordvrouw en Spangas, deed mee in een aantal afstudeerfilms en was te zien in een interactief filmproject van VPRO Dorst.

Op het ITs Festival 2014 speelde ze in de afstudeervoorstelling After the End onder regie van Merel Smitt.

In navolging van de pilot opname van Rundfunk onder regie van Rob Lücker in 2014, zijn er in 2015 een 5-tal afleveringen gedraaid die in augustus zijn uitgezonden tijdens 3LAB, voorheen bekend als TV Lab, bij KRO-NCRV op NPO3. Dit was een dusdanig succes dat er in de zomer van 2016 een eerste seizoen gedraaid is waarin Claire opnieuw haar opwachting als Marietje gemaakt heeft.

In 2015 en 2016 liep ze stage bij Theater Utrecht, waar ze zowel te zien geweest is in Stad der Blinden als Een soort Hades. Beide voorstellingen onder regie van Thibaud Delpeut.

Vlak voor haar afstuderen volgde het TA2 stuk Liliom, onder regie van Julie van den Berghe waarmee ze gespeeld heeft in de Stadsschouwburg te Amsterdam.

Op dit moment repeteert Claire voor Ibsen Huis onder regie van Simon Stone voor Toneelgroep Amsterdam. Hiermee zal ze vanaf 5 maart 2017 te zien zijn in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: ACTEREN
Geb.datum: 30-09-1993
Lengte: 1.74m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Groen

Volg CLAIRE BENDER