CÉLINE JANSSEN

“Opera is hip, grappig, sexy en ontroerend. In iedereen schuilt een opera-fan”.  Sopraan Céline Jansen (1994) wil opera dichter bij het publiek brengen en ook jongeren enthousiasmeren. Ze heeft een eigen Youtube-kanaal.

Als theatermaker ontwikkelde Céline een eigen voorstelling getiteld “Opera voor Dummies”. Hiermee laat ze op een ludieke, luchtige manier zien hoe geweldig en eigentijds opera eigenlijk is.

Céline Janssen woonde gedurende haar jeugd in Apeldoorn en na een jaar Rechtsgeleerdheid ontdekt ze dat muziek en theater toch echt haar grootste passie zijn. Ze maakt de overstap en is onlangs (cum laude) afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium Tilburg, toegespitst op het klassieke repertoire voor de opleiding Muziektheater Klassiek.

Ze zingt als soliste bij verschillende orkesten. Ze werkte o.a. met Claudia de Breij, Ellen ten Damme, Paul de Leeuw, Ilse Warringa en Ernst Daniël Smid. Ook is ze aangesloten bij het MMT-Orkest. Afgelopen jaar ging ze als soliste mee op concerttour door China. Hier stond ze in de 5 grote theaters o.a. het Shanghai Grand Theatre.

Afgelopen zomer speelde ze de hoofdrol in de kinderopera “Zomeropera Alden Biesen”, onder leiding van de Vlaamse regisseur Frank van Laecke.

CV Download CV Download

Contactpersoon

Titia Kiewiet de Jonge
titia@het-agentschap.nl
+316 21 22 75 71

Profiel

Skills: Zingen, Acteren, Theater maken
Geb.datum: 9 mei 1994
Lengte: 1.59
Kleur haar: Donkerblond
Kleur ogen: Blauw/groen
Stem: Sopraan
Website: CÉLINE JANSSEN

Volg CÉLINE JANSSEN