ANNE-CHRIS SCHULTING

Anne-Chris Schulting (1990) studeerde in 2015 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Tijdens haar opleiding speelde Anne-Chris in verschillende producties bij Toneelgroep Oostpool onder regie van Joeri Vos en Boogaerdt & van der Schoot.

In september 2014 is zij te zien geweest in Little Black Dress van Eva Line de Boer op het Fringe Festival in Amsterdam.

Daarna volgde een tour door België en Nederland met de voorstelling Elektra onder regie van Julie van den Berghe bij NTGent.

In 2015 is Anne-Chris te zien geweest in de voorstelling Stilte van Olivier Diepenhorst bij de Toneelschuur in Haarlem.

Daarop volgend heeft zij de rol van Bianca in de voorstelling Othello overgenomen, dit alles onder regie van Ivo van Hove bij TGA, waarna zij in juni 2015 op het ITS festival afgestudeerd is onder regie van Marc Wortel.

In 2015 en 2016 volgde respectievelijk de Frascati voorstelling De Wilde Eend onder regie van Maren Bjørseth en de voorstelling ‘Liliom’ onder regie van Julie van den Berghe, maar dit keer bij TA-2, het platform van Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Toneelschuur Producties en Frascati Producties.

Anne-Chris speelde daarnaast in 2016 zowel een gastrol in de serie Project Orpheus van NL Film&Tv als een gastrol in de serie Icarus, door Pupkin geproduceerd voor NPO2.

Op dit moment repeteert Anne-Chris voor Theater Utrecht het theaterstuk Hedda Gabler onder regie van Thibaud Delpeut waarmee zij vanaf 25 februari t/m 13 mei 2017 te zien zal zijn in de Nederlandse theaters.

 

CV Download CV Download

Contactpersoon

Matijs Wessels
matijs@het-agentschap.nl
+316 26 05 09 69

Profiel

Skills: Acteren
Geb.datum: 23-02-1990
Lengte: 1.68m
Kleur haar: Blond
Kleur ogen: Blauw
Stem: Sopraan
Talen: Nederlands, Engels

Video

Volg ANNE-CHRIS SCHULTING